Stort sett er trygt å handle på nett, spesielt om du tar forholdsregler og holder deg til velrenommerte butikker. Samtidig viser en kartlegging Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har i gjort i samarbeid med Skatteetaten, at over fire prosent av oss har opplevd at andre har misbrukt deres identitet. Da kan det være godt å vite at du er trygg dersom du handler med et Eika Kredittkort fra oss.

Forsikret mot ID-tyveri
Forsikring mot identitetstyveri er inkludert i alle våre Eika Kredittkort (gjelder ikke Eika Ansatt og Eika Bedrift). Skulle du derfor være så uheldig å oppleve at noen misbruker din identitet til å kjøpe varer og tjenester, har du rett til juridisk bistand på inntil 50.000 kroner. Forutsetningen er at kortet har vært i bruk de siste 45 dagene eller har utestående saldo. Les mer om forsikringen i forsikringsvilkårene.

Forebygge og oppdage ID-tyveri
Ifølge Datatilsynet rammes stadig flere av oss av ID-tyveri. Hva er egentlig et ID-tyveri og hva du kan gjøre for å forebygge at det rammer deg kan du lese mer om her.

Mistenker du at du er utsatt for ID-tyveri, er det svært viktig å handle raskt for å forsøke å begrense skadene. Les Datatilsynets gode råd

Husk at vi er her for deg uansett hva som hender!