Hopp til innholdet
Familie og venner koser seg ved bassenget, en ung jente i gult badeantrekk hopper smilende inn i vannet.
Et lite hopp er alt som skal til i sommervarmen.
Kredittkort

Nyttige tips for en bekymringsfri sommerferie!

Sommerferie i utlandet rett rundt hjørnet? Da er det bare å glede seg. Husk at ditt Eika Kredittkort er et trygt og smart reisefølge på ferieturen.

Sjekk ut våre nyttige tips før du drar:

 • Sjekk utløpsdato på kortet før du reiser på ferie
 • Litt ekstra penger i bakhånd? Søk om kredittøkning og utvid kredittgrensen på ditt kredittkort før ferien. Dette gjør du i mobil- og nettbank under Øk kredittgrense.
 • Ta alltid med to kort. Da har du ett kort i reserve om du skulle være så uheldig å miste det ene kortet.
 • Gratis reise- og avbestillingsforsikring. Betaler du minst 50 % av reisens totalt kostnader med ditt kredittkort, får du gratis reise- og avbestillingsforsikring.
 • Betal leiebil og hotell med ditt kredittkort. Både hoteller og leiebilselskaper foretar en reservasjon av bestillingen. Bruker du kredittkortet vil ikke reservasjonen påvirke din brukskonto.

I tillegg kan det lønne seg å ta en titt på disse tre enkle rådene for riktig kortbruk i utlandet:

 • Velg lokal valuta
  Har du opplevd at selgere i utlandet gjerne vil få deg til å betale i norske kroner når du drar frem kortet? Ikke gå i den fella – det er lønnsomt for dem, men ikke for deg, fordi du må betale et gebyr for veksling. Den beste kursen får du ved å betale i lokal valuta, selv på dagsturer til Sverige eller helgetur til Danmark.
 • Behov for cash i ferien?
  Husk at du alltid får gebyrfrie minibankuttak i valuta i utlandet når du tar ut kontanter med kredittkortet fra oss. Velg lokal valuta dersom du får spørsmål om det i minibanken. Og husk, enkelte utenlandske banker kan ha egne gebyrer for minibankuttak, dermed er det viktig at du leser godt informasjonen du får på skjermen før du tar ut penger. I tillegg er det lurest å ta ut penger i minibank når du kommer frem til feriestedet ditt – ikke på norsk eller utenlandsk flyplass.
 • Betal kontaktløst
  For beløp under 500 kr så kan du betale kontaktløst uten å taste PIN-koden din. Har du Google Pay eller Samsung Pay, så kan du bruke mobilen din til å betale med – og bare la lommeboka ligge igjen på hotellet. Eller du kan bruke smartklokken din med Fitbit Pay eller Garmin Pay samt betalingstilbehør fra Tapster, som ring eller armbånd. Slik kan du beskytte PIN-koden din og betaling i ferien blir tryggere.  

Det kan være lurt å sette på regionsperre på kortet ditt, slik at det kun kan benyttes i utvalgte deler av verden. På denne måten kan du redusere faren for svindel og misbruk. Regionsperre kan du enkelt sette på eller fjerne i mobil- og nettbanken.

God tur!