Hopp til innholdet
to jenter som leser om BSU - Boligsparing for ungdom
BSU

Hvorfor er BSU sparing smart?

Du har kanskje hørt om Boligsparing for unge, eller BSU, og at det er kjekt å ha. Men hva er det egentlig, og hvorfor bør du ha det?

Fordeler med BSU (Boligsparing for unge)

BSU er sparing for deg som er mellom 18 og 34 år og har lyst til å kjøpe din egen bolig i fremtiden. Det er tre store fordeler med å spare på BSU, som du ikke får når du sparer på sparekonto:

  • Få vår beste sparerente

    Renter er penger du får av banken for å spare. For hver eneste krone du setter inn på BSU, får du bankens beste sparerente.
  • BSU sparing gir deg skattefordel

    Sparer du penger på BSU, kan du få tilbake opptil 2 750 kroner på skatten hvert eneste år. Et lurt tips er å sette dette beløpet rett inn på BSU-kontoen igjen. 
  • Bevis på at du kan spare

    Er du flink til å bruke BSU, viser du banken at du klarer å spare, og dette kommer godt med når du vil kjøpe din første bolig. Bankene liker gode sparere og flinke betalere.

Hvorfor bør jeg spare til bolig?

Du synes kanskje det virker litt fjernt å spare penger til bolig når du er ung, men husk at de aller fleste bruker en stor del av pengene sine hver måned på et sted å bo, enten de leier eller eier. Når du eier din egen bolig, betaler du ned på boliglånet ditt. Hver måned blir boliglånet litt mindre, og du eier litt mer selv. På den måten har du mest sannsynligvis mer penger og egenkapital den dagen du selger - uten å ha spart noe ekstra.

Men hvis du vil eie ditt eget sted å bo, må du som regel spare en del penger til egenkapital, og jo tidligere du begynner å spare, jo bedre er det. 

Hvordan skal jeg klare å spare?

Begynn med små, faste beløp som du klarer å holde deg til, og ikke ta noe ut igjen selv om det kan friste. Det blir penger av det også etter hvert.

Selv om det er viktig å spare, er det også viktig å ha det gøy, studere, reise og være sosial. Hvis du setter av et fast beløp hver måned, sparer du deg selv for mye penge-stress.

Hvordan skal jeg komme i gang med BSU sparing?

Bestem deg for å komme i gang og gjennomfør det. Det er lett å tenke at det ikke passer så godt nå, og at det kan vente til man tjener mer penger senere. Om du sparer jevnlig fra du er ung, får du ikke bare gode vaner, men også bedre økonomi, mer penger til opplevelser og moro, og et bedre voksenliv. Start BSU-sparingen i dag.

Aktuelt om BSU

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.